Wat brengt dit jaar onze parochie?


We zijn vanaf Pasen samen op weg gegaan met de parochies van Schimmert en Genhout, om per 1 juli van dit jaar tot een kleine federatie te komen. Met de parochies van Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade waren we al eerder samen op weg gegaan. Zij hebben al per 16 okt. van het voorbije jaar een kleine federatie gevormd: Meerkerk, en het is de bedoeling dat we over een aantal jaren met zijn zessen een grote federatie gaan vormen.

Ik ben per 1 oktober administrator geworden van Schimmert en Genhout en word in het nieuwe jaar ook hun pastoor. Jullie zullen mij dus moeten delen met deze twee parochies. Maar we moeten dit niet negatief bezien:  samen moeten we  er aan werken om een parochiegemeenschap te vormen, iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. De pastoor is niet in zijn eentje de parochie, parochie zijn we samen, en dan is het niet zo erg de persoon van de pastoor te moeten delen met anderen. Per slot van rekening leert Jezus ons ook steeds om te delen met elkaar.

We moeten onze verenigingen overeind houden in deze moeilijke tijden, ook als er wellicht ook dit jaar geen carnaval gevierd kan worden, de fanfares en koren voorlopig niet mogen optreden, en men geen activiteiten kan organiseren met de verenigingen. Alleen samen kunnen we deze moeilijke periode doorkomen.

Pastoor George Dölle