Vastenactie 2018


Vastenactieproject 2018 St. Antony’s Middle School of Asssisi

Nagar Parish in Zuid- India.

De St.Anthony’Middle School streeft erna om in het arme gedeelte van deze streek waar vooral arme boeren leven , kosteloos academisch onderwijs te geven.

Het gebied is zo arm omdat er leerlooierijen staan die het gebied maximaal vervuild hebben. Dit gebied wordt ook nog eens getroffen doordat er minder regen valt en de boeren hun gewassen niet zien groeien.

De mensen uit de omliggende parochies laten hun kinderen graag naar deze school gaan. Ze komen s’morgens vrolijk en gaan s’avonds met plezier weer naar huis.

Om de alfabetisering in de plattelandsgebieden te verbeteren, concentreert het katholiek diocees van Dindigul zich meer in het verbeteren van de arme en landelijke kinderen.

De prestaties van deze school zijn hoog met betrekking tot academisch onderwijs en de geweldige discipline van de studenten.

In de avonduren wordt speciaal ondersteunend onderwijs gegeven aan zwakkere in het schoolgebouw.

In het weekend worden gratis lessen gegeven door goed opgeleide jongeren uit de parochie.

De school heeft maar twee hele oude toiletten en hier kunnen alleen de leraren en tienermeisjes gebruik van maken. De andere kinderen gebruiken de openbare ruimte die de omgeving van de school erg onrein heeft gemaakt. Hierdoor ontstaan er veel ziektes.

Omdat er geen fondsen zijn die ons hierin kunnen helpen doen wij een beroep op u om ons te helpen om voor 101 jongens en 118 meisjes , zonder de leerkrachten toiletten te realiseren.

Het plan is 5 toiletten voor de meisjes en 5 voor de jongens ieder in een aparte ruimte met wasbakken zodat na gebruik ook aan deze hygiëne gewerkt kan worden. Voor ons is dit alles zo normaal maar voor hen is het een droom.

Laten wij proberen om in deze vastentijd ook eens aan de droom van een ander te denken.

Werkgroep “Humisa”.