Processie 2017


Verslag Sacramentsprocessie 2017

 

“Es ze ut in Sjömmert druüg houte, kriege veer reëge in Hölsberg”, zegt een Aalbeeks gezegde in verband met de viering van sacramentsdag. Het bleek te kloppen: niet door weerradars opgemerkt, viel er op onze Sacramentsdag een fikse bui met 5 mm regen uit God´s hemel. Gelukkig voor ons was dat twee uur vóór de processie.

 

Iedereen was erbij op 25 juni j.l.: oud en jong, met name de bewoners van het Panhuys, voor de laatste keer op deze locatie voor de open-lucht-mis. Ook waren er weer de communicantjes en van heinde en verre op tijd aanwezige mensen, zoals kapelaan Amal, net terug uit India en een aantal parochianen, net terug van een fietstocht naar het graf van Sint Petrus in Rome.

 

Ook deze keer gaven weer tallozen steun zoals de buurt Raadhuisstraat, een spontane groep vrijwilligers voor het rustaltaar aan het wegkruis bij het Europaplein, Het Goede Doel en kruitmeester de heer Pierre Thewissen.

 

Tijdens de plechtigheden bij rustaltaar en het Panhuys was er tijd voor aandacht, gebed, zang en instrumentale muziek. Op verschillende plaatsen op de route hadden parochianen op hun oprit een religieuze aankleding zoals met een Mariabeeld. Een enkele keer kwam de zon zelfs tevoorschijn.

Naast hen dankt het Processiecomité iedereen zonder uitzondering voor deelname en vormgeving van deze bijzondere jaarlijkse gebeurtenis.

 

Één van de muzikale deelnemers vatte het treffend samen bij het nieuwe initiatief van koffie en vla na afloop aan de hoofdingang van onze parochiekerk: “Dat kan alleen maar in de parochie Hulsberg, dat Samen-aanpakken“. Daaraan is niets toe te voegen.

 

In de planning zal ons de Sacramentsprocessie het komende jaar naar de buurt Sportpark leiden.

 

Het Processiecomité

processie@h-clemens.nl