Opvolging kapelaan Amal


Opvolging kapelaan Amal

Enige weken geleden kregen wij bericht vanuit ons bisdom, dat kapelaan Amal overgeplaatst zou gaan worden. Dat er een nieuwe uitdaging op zijn pad kwam. We waren totaal verrast, we zagen dit niet aankomen en waren ook teleurgesteld.

We wisten niet wat verder de bedoeling was. Moesten we met 1 priester verder voor ons cluster? Hoe moest dat gaan?

Al vrij snel na dit bericht, hoorden we van onze pastoor dat dit niet het plan was. Men had iemand op het oog, die weliswaar ook nog andere taken had, maar nog tijd over had om voor 50% in ons cluster te worden aangesteld.

Dat was goed nieuws, voor 50% op de “loonlijst” klonk goed. Maar we wisten nog niet wie het was, èn of diegene dat wel wilde.

Vorige week hoorden we dat diegene wel met ons in gesprek wilde gaan en hoorden we ook wie het was, nu nog kapelaan George Dölle uit het Roermondse.

Tevens hoorden we hoe men zich dat gedacht had. Onze pastoor Jan Geilen zou pastoor worden/blijven van de parochies van Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade, en kapelaan George Dölle zou onze pastoor worden. Ook heel erg verrassend, dat hadden we zelf niet kunnen/durven bedenken. Dat voelt op de een of andere manier heel erg fijn.

Donderdag 7 november hebben we onze beoogde nieuwe pastoor mogen ontmoeten. Het was een heel fijn gesprek, en na afloop was het over en weer duidelijk wat we zouden gaan melden aan vicaris-generaal Maessen van ons bisdom. We willen graag dat kapelaan George Dölle onze pastoor wordt.

Dit wil echter niet zeggen, dat er veel gaat veranderen aan de samenwerking met de andere 3 parochies. Onze beide pastoors blijven rouleren qua invulling van diensten. Ook zullen zij elkaars vervangers zijn bij afwezigheid. Ook is het de bedoeling, dat onze cluster parochies niet benadeeld worden qua kosten voor de priesters. M.a.w., het blijft gewoon het cluster Nuth, Hulsberg, Wijnandsrade en Vaesrade.

 

Hoe gaat het nu verder de komende weken:

24 november  Clemensdag en afscheid van kap. Amal

15 december  Installatie van kap. Amal in zijn nieuwe parochies

Kerstmis          Kapelaan Dölle gaat vóór in de diensten in Hulsberg

In de andere parochies van het cluster verzorgt hij voor zover mogelijk de diensten al mee.

26 januari om 15.00 uur wordt hij geïnstalleerd als onze pastoor.

 

Wij zijn erg blij dat we jullie, al zo snel, dit goede nieuws kunnen vertellen.

Zo zien we weer, we staan er niet alleen voor, Hij trekt met ons mee en helpt ons waar nodig.

Het Kerkbestuur

 

P.s. in de volgende Clemens-Klok zal onze nieuwe pastoor zich voorstellen aan de parochie.